Šilutės profesinio mokymo centras, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Šilutės profesinio mokymo centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovėje buvo 122 darbuotojai ir vidutinis darbo užmokestis siekė 1301 EUR, o darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 3,9 %. 2022 m. darbo jėga dar labiau sumažėjo iki 103 darbuotojų, t. y. 15,6 proc. per metus. Tačiau vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - 116,1 proc. iki 2811 EUR. 2023 m. darbo jėga išliko palyginti stabili - darbuotojų skaičius sumažėjo tik 1 proc. ir dabar siekia 102 darbuotojus. Tai sutampa su dideliu darbo užmokesčio padidėjimu 25,3 %, todėl vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 3521 EUR.

Per pastaruosius dvejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius pastebimai sumažėjo. 2021 m. darbo jėga sumažėjo 3,9 %, o 2022 m. - 15,6 %. Ši tendencija tęsiasi iki 2023 m., darbuotojų skaičius sumažėjo nežymiai - 1 %. Darbuotojų skaičiaus mažėjimo tendencija gali atspindėti reorganizaciją ar personalo pakeitimą, pagrįstą kintančiais verslo reikalavimais.

Kita vertus, įmonės darbo užmokesčio struktūra patyrė didelių pokyčių. 2021 m. vidutinis atlyginimas buvo 1301 EUR, kuris 2022 m. gerokai išaugo - 20,0 % ir pasiekė 1561 EUR. Vidutinis darbo užmokestis pasiekė aukščiausią tašką 2023 m., per visus tuos metus išaugo įspūdingu 25,3 proc., o vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 3521 EUR. Šis vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas gali reikšti, kad Bendrovė darė didesnes investicijas į savo žmogiškąjį kapitalą, galbūt kaip strateginis žingsnis išlaikyti aukštos kvalifikacijos darbo jėgą rinkoje arba išlikti konkurencinga.

Apibendrinant galima teigti, kad per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbo jėga sumažėjo, o kartu padidėjo ir atlyginimai. Tai rodo strateginį poslinkį, pagal kurį pirmenybteikiama investicijoms į žmogiškąjį kapitalą. Darbuotojų skaičiaus sumažėjimas ir darbo užmokesčio padidėjimas gali būti naudojamas kaip mechanizmas, siekiant padidinti produktyvumą ir produkciją, pabrėžti įgūdžius ir talentą, arba išlaikyti konkurencinį pranašumą pramonėje. Nepaisant to, labai svarbu įvertinti šių tendencijų ir bendrovės veiklos rezultatų ryšį, kad būtų galima visapusiškai suprasti pagrindines priežastis ir pasekmes.