Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 102 darbuotojus, t. y. 7,3 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 1 709 eurai, t. y. 45,1 proc. didesnis nei praėjusiais metais.

Kitais, 2022 m., bendras darbuotojų skaičius sumažėjo iki 100, t. y. 2,0 proc. mažiau, palyginti su 2021 m. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis toliau didėjo ir siekė 2 726 eurus, o tai rodo, kad, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 59,4 proc.

Galiausiai 2023 m. darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 99, o per metus sumažėjo 1,0 %. Nepaisant to, vidutinis darbo užmokestis toliau augo ir pasiekė 3 162 eurus, t. y. padidėjo kukliau, bet vis tiek įspūdingai - 16,0 %, palyginti su praėjusiais metais.

Per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbuotojų skaičius kasmet mažėjo, o vidutinis darbuotojų darbo užmokestis nuolat augo. Pirmaisiais metais Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo 7,3 %, o vidutinis darbo užmokestis padidėjo 45,1 %. Kitais metais darbuotojų skaičius sumažėjo iki 2,0 %, tačiau vidutinis darbo užmokestis toliau augo net 59,4 %. Galiausiai, 2023 m. darbuotojų skaičius sumažėjo 1,0 %, o vidutinis darbo užmokestis toliau stabiliai augo 16,0 %.

Šios tendencijos rodo, kad nors per pastaruosius trejus metus Bendrovės darbo jėga mažėjo, kartu su Bendrove likę darbuotojai per šį laikotarpį gerokai padidino vidutinius atlyginimus. Nuoseklus metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas kartu su mažėjančiais darbuotojų skaičiais gali reikšti, kad Bendrovė strategiškai daugiausia dėmesio skiria darbuotojų kompensacijoms didinti arba savo darbo jėgai reorganizuoti. Tai taip pat gali būti ženklas, kad Bendrovė pereina prie aukštos kvalifikacijos darbo jėgos su aukštesnio darbo užmokesčio reikalavimus, arba tai gali būti konkrečių pramonės tendencijų, formuojančių Bendrovės konkurencingą darbo rinką rezultatas. Tačiau reikės atlikti tolesnę analizę, kad būtų galima geriau suprasti pagrindines šių tendencijų priežastis.