Lietuvos metrologijos inspekcija, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Lietuvos metrologijos inspekcija DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė iš viso turėjo 36 darbuotojus, t. y. 7,7 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis šių darbuotojų darbo užmokestis buvo 2 152 eurai. Palyginti su praėjusiais metais, darbuotojų vidutinis darbo užmokestis padidėjo 26,4 proc.

2022 m. Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis šiek tiek padidėjo. Bendrovė padidino savo darbo jėgą 5,6% iki 38 darbuotojų iš viso. Vidutinis šių darbuotojų darbo užmokestis gerokai padidėjo - 90,7 proc., palyginti su praėjusiais metais. Vidutinis darbo užmokestis 2022 m. buvo 4 105 EUR šiai bendrovei.

2023 m. Bendrovės darbuotojų skaičius yra 35, t. y. 7,9 % mažesnis nei praėjusiais metais. Nors vidutinis darbuotojų darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo, jis sumažėjo 29,2 %. Vidutinis 2023 m. darbuotojų darbo užmokestis yra 2 907 EUR.

Šie duomenys rodo kai kurias galimas Bendrovės tendencijas. Nedidelis darbuotojų skaičiaus sumažėjimas 2021-2022 m. ir vėl 2022-2023 m. galėtų reikšti atsargų požiūrį į darbuotojų įdarbinimą. Tačiau vidutinių atlyginimų padidėjimas per šį laikotarpį rodo, kad bendrovė investuoja didesnę dalį savo bendro biudžeto į darbuotojų kompensavimą. Šis augimas gali būti atsakas į siūlant konkurencingus atlyginimus pritraukti geriausius talentus arba reaguojant į įtemptą darbo rinką.

Metinis vidutinio darbo užmokesčio procentinis pokytis gerokai padidėjo - apie 64 % 2021-2022 m., tačiau 2023 m. jis sumažėjo 29 %. Tai gali reikšti per didelę korekciją, kuri gali lemti darbuotojų lūkesčių ir įmonės išlaidų nestabilumą. Gali būti, kad Bendrovė reagavo į pradinius finansinius rūpesčius per daug įsipareigodama didinti atlyginimus. Kitų metų nuosmukis galėtų atspindėti didesnio standartinio darbo užmokesčio augimo korekciją.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad iš pateiktų duomenų matyti nenuoseklaus darbuotojų skaičiaus mažėjimo tendencijos, o vidutiniai atlyginimai gerokai padidėjo, o vėliau sumažėjo. Tai gali rodyti atsargias įdarbinimo tendencijas ir svyruojančias investicijas į darbo užmokestį, galbūt sukeltas finansinių problemų ar konkurencinių talentų veiksnių. Bendrovė turės atidžiai stebėti šią tendenciją, siekiant užtikrinti stabilų darbuotojų pasitenkinimą ir nuoseklų biudžeto investicijas talentams.