Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga darbuotojai ir atlyginimai

DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė iš viso turėjo 6 darbuotojus, kurių darbuotojų skaičius per metus gerokai išaugo - 20 proc. nuo gruodžio 31 d. Vidutinis darbo užmokestis tuo metu buvo 1 481 EUR, t. y. 5,4 proc. daugiau nei prieš metus.

Iki 2022 m. pabaigos bendrovės darbuotojų skaičius dar labiau išaugo ir dabar siekia 9 - tai puikus 50 proc. metinis augimas. Tačiau vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 29,6 proc. ir sudarė 1 043 EUR.

Artėjant 2023 m. pabaigai, Bendrovė ir toliau auga neįtikėtinai sparčiai, pasiekdama 15 darbuotojų, t. y. 66,7 proc. metinį augimą. Įdomu tai, kad vidutinis darbo užmokestis, palyginti su 2022 m. pabaiga, taip pat padidėjo 22,2 proc. Šiuo metu vidutinis darbo užmokestis siekė 1 274 EUR.

Darbuotojų ir darbo užmokesčio tendencijos šioje bendrovėje per pastaruosius kelerius metus rodo spartų darbo jėgos augimą, nors susiduria su svyruojančiais darbo užmokesčio modeliais. Nepaisant dviženklio darbuotojų skaičiaus augimo per šiuos trejus metus, vidutinės darbo užmokesčio tendencijos atspindi stabilumą ir nepastovumą. 5,4 proc. metinį augimą 2021 m. atkartoja 22,2 proc. augimas 2023 m., o tai rodo teigiamą vaizdą. Tačiau dėl 2021-2022 m. gerokai sumažėjusio vidutinio 29,6 proc. darbo užmokesčio kyla klausimų dėl Bendrovės darbo užmokesčio politikos ir jos numatomų pasekmių darbuotojų pasitenkinimui ir ilgalaikiam ekonominiam gyvybingumui.

Atsižvelgdama į šias tendencijas per šiuos trejus metus, Bendrovės vadovybė turės apsvarstyti savo strateginį planą, susijusį su darbo jėgos plėtra ir atlyginimų koregavimu. Pusiausvyros tarp augimo ir patenkinamo darbo užmokesčio užtikrinimas gali būti gyvybiškai svarbus tiek pritraukti, tiek išlaikyti kvalifikuotą darbo jėgą, galinčią stumti Kompetentingai Bendrovė.

Apibendrinant galima teigti, kad nuo 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovės darbuotojų skaičius ir darbo užmokestis reikšmingai pasikeitė. Nepaisant žymaus metinio darbuotojų augimo, vidutinis darbo užmokestis svyravo: 2022 m. jis sumažėjo, o 2023 m. padidėjo. Bendrovė, ruošdamasi tolesniam augimui, turėtų pasekti savo pavyzdžiu ir apsvarstyti darbuotojų pasitenkinimą ir konkurencingumą rinkoje.