MŪRAS, UAB (221372760) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

MŪRAS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovėje dirbo 16 darbuotojų, t. y. 5,9 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 634 EUR, t. y. 11,8 proc. mažesnis nei praėjusiais metais. 2022 m. Bendrovė turėjo 15 darbuotojų, dar 6,3 proc. mažiau. Pažymėtina, kad vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 636 EUR, t. y. šiek tiek padidėjo 0,3 %, palyginti su praėjusiais metais. 2023 m. pabaigoje Bendrovėje dirbo 12 darbuotojų, t. y. 20 proc. mažiau nei 2021 m. Nepaisant sumažėjusios darbo jėgos, vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis gerokai išaugo - 9,8 proc. iki 698 EUR.

Per pastaruosius kelerius metus Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis svyravo. Nuo 2021 m. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo beveik ketvirtadaliu, iki 2023 m. - nuo 16 iki 12. Šis sumažėjimas yra pastebimas, atspindi galimą operacijų ar restruktūrizavimo mažinimą Bendrovės viduje.

Kita vertus, vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui, nors ir svyruojantis, nuo 2021 m. šiek tiek padidėjo. Nuo 634 EUR 2021 m. vidutinis darbo užmokestis 2022 m. šiek tiek išaugo iki 636 EUR. Nors ir nedidelis, šis vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas, atsižvelgiant į bendrą darbuotojų sumažėjimą, gali būti dėl to, kad Bendrovė daugiausia dėmesio skiria aukštos kokybės darbuotojų išlaikymui, galbūt reaguodama į vis konkurencingesnę darbo rinką.

Vidutinis darbo užmokesčio augimas 2022-2023 m. gerokai padidėjo - 9,8 proc. Šis staigus augimas gali reikšti galimus darbuotojų atlyginimų koregavimus, kuriuos lemia tokie veiksniai kaip didesnė atsakomybė už darbą, papildomos išmokos ar puikių rezultatų pripažinimas. Tačiau tai taip pat gali reikšti, kad darbuotojų rinka yra gana įtempta, todėl bendrovė gali agresyviai konkuruoti, kad išlaikytų ir pritrauktų talentingą darbo jėgą ateityje.

Atsižvelgiant į darbuotojų skaičių ir vidutinio darbo užmokesčio tendencijas, nors buvo pastebimų darbuotojų skaičiaus mažėjimo tendencijų, vaizdas dėl darbo užmokesčio buvo labiau niuansuotas. Nepaisant pradinio bendro darbo užmokesčio mažėjimo, pastaraisiais metais darbo užmokestis didėjo. Tačiau svarbu pažymėti, kad šios tendencijos gali neparodyti visos bendrovės veiklos rezultatų makronuotraukos, nes tokioms tendencijoms gali daryti įtaką įvairūs veiksniai, kurie gali būti susiję arba nesusiję su bendru įmonės augimu arba pelningumu.

Apibendrinant galima teigti, kad per pastaruosius kelerius metus Bendrovės darbuotojų skaičius mažėjo, tačiau vidutinis darbo užmokestis buvo nevienareikšmis. Nors vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui 2021-2022 m. išliko gana stabilus, 2023 m. jis gerokai padidėjo. Bendrovės gebėjimas išlaikyti aukštos kvalifikacijos darbuotojus gali būti jos strategijų ir veiklos veiksnys, ypač atsižvelgiant į konkurencingą darbo rinką ir padidėjusius darbuotojų poreikius.