ARDENA, UAB (221508790) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

ARDENA DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. duomenimis, Bendrovėje iš viso dirbo 128 darbuotojai, o jos metinis augimas siekė 0,0 %. Vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui tuo metu buvo 1263 eurai, o vidutinis darbo užmokestis per metus išaugo 28,5 proc. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. bendrovė pridėjo vieną duomenų punktą, kuriame darbuotojų skaičius sumažėjo iki 113, o per metus - 11,7 %. Tačiau, nepaisant šio sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui toliau augo sparčiau - dabar jis siekia 1357 eurus, o per metus padidėjo 7,4 %.

Tačiau iki 2023 m. gruodžio 31 d. galime stebėti tolesnius Bendrovės užimtumo statistikos pokyčius. Bendras darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 104, t. y. 8,0 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Tai rodo nuolatinę darbo jėgos mažėjimo tendenciją. Nepaisant to, vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui toliau smarkiai augo ir dabar siekia įspūdingą 1557 eurų sumą, taip pat per metus gerokai išaugo (14,7 proc.).

Atsižvelgiant į visus trejus metus, 2021-2022 ir 2022-2023 m. Bendrovė patyrė darbo jėgos sumažėjimą, o tai rodo potencialią labiau orientuotos darbo jėgos su didesniu darbo užmokesčiu strategiją. Vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui augo kiekvienais metais, o tai reiškia galimą bendrovės bandymą išlaikyti konkurencinį pranašumą didinant atlyginimus net ir dydžio sąskaita.

Apskritai, nors per šį dvejų metų laikotarpį bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, ji sėkmingai pagerino ekonominę būklę ir sugebėjo padidinti atlyginimus, ypač 2023 m. Imtasi priemonių palaipsniui, užtikrinant, kad investicijos į žmogiškuosius išteklius neatsiliktų nuo sąnaudų mažinimo priemonių. Šie statistiniai duomenys yra įdomus pavyzdys, kaip įmonė gali valdyti išteklių paskirstymą ekonominių iššūkių metu. Tai gali būti naudinga tiems, kurie nori mokytis ar suprasti, kaip išlaikyti pusiausvyrą tarp darbuotojų skaičiaus ir darbo užmokesčio didinimo.