BALTICUM TV, UAB darbuotojai ir atlyginimai

BALTICUM TV DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m., palyginti su praėjusiais metais, Bendrovės darbuotojų skaičius per metus sumažėjo 4,6 %. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis tuo metu buvo 1329 EUR, t. y. 5,6 proc. didesnis nei prieš metus.

2022 m. pabaigoje Bendrovės darbuotojų skaičius ir toliau mažėjo - per metus jis sumažėjo 6,9 %, o tai reiškia, kad darbuotojų skaičius gerokai sumažėjo - 13. Tačiau, nepaisant darbuotojų bazės sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis toliau didėjo. Šiais metais vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 1414 EUR, t. y. 6,4 proc. daugiau nei prieš metus.

Artėjant 2023 m. pabaigai, apskaičiavome, kad Bendrovėje dirbs 165 darbuotojai, t. y. dar 5,7 proc. mažiau nei prieš metus. Nepaisant nuolatinio darbuotojų skaičiaus mažėjimo, vidutinis darbo užmokestis išlieka stabilus - 1428 EUR, o metinis augimas yra nežymus - 1,0 %.

Nuolatinis darbuotojų skaičiaus mažėjimas gali rodyti Bendrovės strategines pastangas tobulinti savo darbo jėgos struktūrą. Ši tendencija gali rodyti, kad įmonė pritaiko savo personalo poreikius, kad galėtų geriau veikti besikeičiančioje rinkoje arba pagerinti efektyvumą. Kalbant apie atlyginimus, Bendrovė nuosekliai demonstruoja vidutinio darbo užmokesčio padidėjimą, kuris gali parodyti organizacijos įsipareigojimą išlaikyti konkurencingą ir patrauklią darbo aplinką savo darbuotojams.

Bendrovės statistiniai duomenys kasmet pateikia keletą pagrindinių tendencijų. Darbuotojų skaičiaus sumažėjimas atspindi sąmoningą strategiją sumažinti darbuotojų skaičių, galbūt optimizavimo ar efektyvumo tikslais. Tuo pat metu vidutinis darbo užmokestis kasmet nuosekliai augo, o tai rodo, kad Bendrovė siekia padidinti darbuotojų pasitenkinimą didindama pajamas. Tačiau tai gali sukelti kritiką dėl nevienodo turto ir išteklių paskirstymo, nes daugiau pelno priskiriama darbo užmokesčiui, o ne reinvesticijoms į pačią įmonę. Vis dėlto šie pokyčiai gali būti susiję su didesnėmis gamybos sąnaudomis arba pastangomis pritraukti ir išlaikyti geriausius talentus itin konkurencingoje darbo rinkoje.