PANEVĖŽIO SPECIALUS AUTOTRANSPORTAS, AB darbuotojai ir atlyginimai

PANEVĖŽIO SPECIALUS AUTOTRANSPORTAS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 254 darbuotojus, t. y. 10,0 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis 2021 m. buvo 1331 euras, t. y. 30,4 proc. daugiau nei prieš metus. Tai rodo, gerokai padidinti atlyginimus, palyginti su ankstesniais metais.

Po metų, 2022 m., darbuotojų skaičius išliko toks pat, tačiau vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 1527 EUR. Tai reiškia 14,7 proc. metinį vidutinio darbo užmokesčio augimą, kuris ir toliau didėjo. Darbuotojų augimo nebuvimas gali būti siejamas su įvairiais veiksniais, pradedant nuo rinkos sąlygų ir baigiant Bendrovės įdarbinimo strategijomis.

Laukdami 2023 m., matome, kad sumažės darbuotojų, turinčių 232 darbuotojus, skaičius, o tai reiškia -8,7 proc. metinį augimą. Tačiau, nepaisant sumažėjusios darbuotojų skaičiaus, vidutinis darbo užmokestis toliau auga ir pasiekė 1886 eurus, t. y. 23,5 proc. daugiau nei pernai. Tai rodo teigiamą darbo jėgos dinamiką, kurioje Bendrovė gali išlaikyti savo veiklą su mažiau darbuotojų, tačiau vidutinis darbo užmokestis vis dar didėja dėl galbūt didesnio našumo ir efektyvumo.

Apibendrinant galima teigti, kad per pastaruosius kelerius metus Bendrovės darbo užmokestis išaugo sparčiau nei darbuotojų skaičius. Nors 2022 m. darbuotojų skaičius išliko stabilus, vidutinis darbo užmokestis ir toliau reikšmingai augo. Tačiau žvelgiant į ateitį iki 2023 m., darbuotojų skaičius mažėja, tačiau išlieka teigiama vidutinio darbo užmokesčio didėjimo tendencija. Tai galėtų reikšti, kad Bendrovė daugiausia dėmesio skiria aukštos kvalifikacijos ir našesnių darbuotojų išlaikymui ir investicijoms į savo darbo jėgos plėtrą.