Lietuvos Respublikos finansų ministerija, BĮ darbuotojai ir atlyginimai

Lietuvos Respublikos finansų ministerija DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovėje dirbo 428 darbuotojai, kurių metinis augimas siekė 3,4 %. Tuo metu vidutinis darbo užmokestis darbuotojams buvo 2633 EUR, o metinis augimas 3,5%.

Po metų, 2022 m. gruodžio 31 d., Bendrovėje dirbo 414 darbuotojų, t. y. -3,3 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Tačiau vidutinis atlyginimas padidėjo iki 2845 EUR, t. y. 8,1 proc. daugiau nei prieš metus.

Kitais metais, 2023 m. gruodžio 31 d., bendrovės darbo jėga dar labiau sumažėjo iki 411 darbuotojų, t. y. 0,7 proc. per metus. Nepaisant šios raidos, vidutinis darbo užmokestis toliau augo ir pasiekė 3107 EUR, o per metus padidėjo 9,2 %.

Šios tendencijos rodo, kad nors darbuotojų skaičius Bendrovės viduje ir toliau mažėja, vidutinis darbo užmokestis nuolat didėja. Akcentuojamas aukštesnis profesionalumo lygis ir didesnis darbo užmokestis tiems, kurie yra išlaikomi, kaip strateginės iniciatyvos pagerinti bendrovės darbo jėgą su aukštos kvalifikacijos specialistais dalis.

Be to, metinis darbo užmokesčio augimas rodo, kad Bendrovė vertina savo darbuotojus ir siekia išlaikyti patrauklių kompensacijų paketus remti nuolatinę savo darbo jėgos raidą.

Apskritai atrodo, kad Bendrovė atidžiau orientuoja savo dėmesį į žmogiškųjų išteklių aspektus, stiprina sudėtingos, aukšto lygio profesinės aplinkos įvaizdį, o periodiškai tikslina savo darbo jėgą. Tai, kad darbuotojų skaičius ir toliau mažėja, o atlyginimai didėja, taip pat reiškia, kad gali būti vykdomas konkretesnis racionalizavimo procesas, kai mažiau, tačiau aukštos kvalifikacijos specialistų užima pagrindines pareigas.

Tačiau labai svarbu atsižvelgti į tai, kad šios tendencijos buvo pastebėtos tam tikru laikotarpiu ir vienareikšmiškame kontekste, ir jos neturėtų būti apibendrintos platesnei analizei, neišnagrinėjus kitų veiksnių ir pramonės.