Arokadė, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Arokadė DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. įmonėje iš viso dirbo 8 darbuotojai, o tai reiškia 0,0 proc. metinį darbuotojų skaičiaus augimą. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis tuo metu buvo 648 eurai, t. y. 8,6 proc. didesnis nei pernai.

Iki 2022 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius sumažėjo iki 7, o tai reiškia -12,5 proc. metinį augimą. Tuo pat metu vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 821 euro, t. y. 26,8 proc. daugiau nei pernai. Šis vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas gerokai viršija darbuotojų skaičiaus augimą.

Kaip ataskaitos projektų gruodžio 31, 2023, bendrovės darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo iki 6, o tai atitinka -14,3 % metinis augimas. Šiais metais vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 643 eurais, t. y. -21,6 proc. per metus. Šis nuosmukis skiriasi nuo praėjusiais metais pastebėtos teigiamos tendencijos.

Iš duomenų, mes galime padaryti išvadą, keletą modelių bendrovės darbo jėgos ir darbo užmokesčio tendencijas. Kalbant apie darbuotojų skaičių, per pastaruosius dvejus metus bendrovė patyrė nuosmukį. Tai rodo neigiami 2022 m. (-12,5 proc.) ir 2023 m. (-14,3 proc.) metiniai augimo tempai. Tuo tarpu vidutinis bendrovės darbo užmokestis praėjusiais metais gerokai išaugo (26,8 % per metus 2022 m.). Tačiau kitais metais šis augimas sustings, nes darbo užmokestis per metus sumažės 21,6 %.

Atsižvelgiant į šias tendencijas, bendrovei labai svarbu stebėti savo darbuotojų senėjimo ir darbo užmokesčio nustatymo strategijas, siekiant užtikrinti tvarią ir dinamišką darbo jėgą. Reguliarus tiek darbuotojų skaičiaus, tiek darbo užmokesčio koregavimas greičiausiai lems subalansuotą įmonės augimą ateityje. Jei bendrovė ir toliau mažina savo darbuotojų skaičių be atitinkamo darbo užmokesčio lygio koregavimo, tai gali apsunkinti likusią darbo jėgą, todėl padidės darbuotojų kaita ir atsiras didelių naujų darbuotojų samdymo ir perkvalifikavimo išlaidų. Todėl labai svarbu, kad įmonių vadovai rasti pusiausvyrą tarp darbo jėgos dydžio ir atlyginimo išlaidas, siekiant užtikrinti sveiką ir tvarią verslo aplinką.