Utenos verslo informacijos centras, VšĮ darbuotojai ir atlyginimai

Utenos verslo informacijos centras DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 8 darbuotojus, t. y. 14,3 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Vidutinis atlyginimas tuo metu buvo 4835 eurai, t. y. 48,7 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

2022 m. pabaigoje Bendrovėje iš viso dirbo 7 darbuotojai, t. y. 12,5 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Šis sumažėjimas tiesiogiai susijęs su vidutiniu darbo užmokesčio pokyčiu. Vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 51,7% ir pasiekė 2336 eurus. Šis sumažėjimas galėtų reikšti galimą finansinį reorganizavimą arba pramonės pokyčius, kurie turėjo įtakos darbuotojų atlyginimams.

Žvelgiant į ateitį iki 2023 m., Bendrovė išlaikė stabilią 7 darbuotojų darbo jėgą, tačiau parodė teigiamą augimą - darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 0 %. Todėl vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 3621 EUR, t. y. 55 proc. daugiau nei 2022 m. Tai rodo galimą perėjimą prie konkurencingesnės darbo užmokesčio struktūros pramonėje arba strateginio žmogiškųjų išteklių plano, kuriame daugiausia dėmesio skiriama darbuotojų pasitenkinimui ir išlaikymui.

Artimiausiais metais būtų informatyvu stebėti, ar darbo jėga ir toliau stabilizuosis, ar darbuotojų skaičius ir toliau svyruoja. Be to, stebint, kaip vėlesniais metais vidutinis darbo užmokestis didėjo ar mažėjo, būtų aiškiau nustatyta užimtumo ir darbo užmokesčio kitimo kryptis. Analizuojant rinkos ar pramonės specifiką, taip pat būtų galima geriau suprasti nuolat kintančią Bendrovės dinamiką, susijusią su darbuotojų skaičiumi ir darbo užmokesčiu.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad 2021 m. Bendrovė patyrė didelį darbuotojų skaičiaus padidėjimą, tačiau 2022 m. patyrė nuosmukį. 2021 m. vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo, o 2022 m. sumažėjo. Darbo užmokestis pradėjo stabilizuotis ir 2023 m. vėl pradėjo augti. Darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio stebėsena vėlesniais metais suteiks aiškesnį pramonės tendencijų, rinkos konkurencijos ir Bendrovės gebėjimo išlikti stabiliam ar konkurencingam bendrame užimtumo scenarijuje rodiklį.