Kooperatinė bendrovė "Dzūkijos pienas" darbuotojai ir atlyginimai

DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per pastaruosius kelerius metus, ten buvo pastebimas modelis personalo ir atlyginimų tendencijas Bendrovė. Pasidomėkime šiais 2021-2023 m. duomenimis.

2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovėje dirbo 34 darbuotojai, kurių metinis augimas, palyginti su praėjusiais metais, siekė 13,3 %. Tai reiškia, kad per tą laiką padidėjo darbuotojų skaičius. Per tą patį laikotarpį vidutinis šių darbuotojų darbo užmokestis eurais buvo 1 867 EUR, o per metus išaugo 41,8 %. Tai rodo, kad kartu su bendrovės pažanga gerokai padidėjo atlyginimai.

Iki 2022 m. bendrovės darbo jėgos skaičius šiek tiek sumažėjo. 2022 m. gruodžio 31 d. bendrovė turėjo 33 darbuotojus ir, palyginti su praėjusiais metais, užfiksavo -2,9 proc. metinį augimą. Tačiau vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui išliko palyginti stabilus ir siekė 1 876 EUR, t. y. per metus išaugo tik 0,5 %. Paaiškėjo, kad darbo jėgos svyravimai turėjo ribotą poveikį darbo užmokesčiui.

Kitais metais statistiniai duomenys parodė, kad darbuotojų skaičius sumažėjo labiau. 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo tik 29 darbuotojus, o tai reiškia -12,1 proc. metinį augimą. Nepaisant šio darbo jėgos sumažėjimo, atlyginimai per metus išaugo 9,0 %, o vidutinis darbo užmokestis padidėjo iki 2 044 eurų.

Apibendrinant galima teigti, kad nors atrodo, jog darbuotojų skaičius bėgant metams svyravo, atlyginimai nuolat didėjo. Santykis tarp darbuotojo skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio, atrodo, yra šiek tiek atsietas. Būtų įdomu stebėti, kaip šios tendencijos vystosi ateinančiais metais.