Lime Microsystems, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Lime Microsystems DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Šioje apžvalgoje aptarsime konkrečios įmonės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas per trejų metų laikotarpį. Pateiktus šios analizės duomenis sudaro trys rinkiniai, kuriuose nurodomas darbuotojų skaičius, metinis darbuotojų skaičiaus augimas, vidutinis darbo užmokestis eurais ir metinis vidutinio darbo užmokesčio augimas.

2021 m. pabaigoje įmonėje dirbo 14 darbuotojų, t. y. 0 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Vidutinis atlyginimas siekė 3 197 eurus, t. y. per metus padidėjo 9,8 %. Iki 2022 m. pabaigos įmonės dydis išliko nepakitęs - 14 darbuotojų, tačiau vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - iki 4584 eurų, t. y. 43,4 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Ši augimo tendencija išliko ir 2023 m., kai darbuotojų skaičius sumažėjo 21,4 proc. iki 11 proc. Vidutinis bendrovės darbo užmokestis dar labiau išaugo ir iš viso siekė 6 042 eurus, t. y. nuo 2022 m. padidėjo 31,8 proc.

Apskritai per trejus metus šios bendrovės vidutinis darbo užmokestis labai didėjo, o jos darbuotojų dydis visą laiką išliko stabilus. Kaip matome, vidutinis darbo užmokestis per visus trejus metus labai išaugo, o vidutinis metinis augimo tempas - 24,1 %. Tačiau darbuotojų skaičius per tą patį laikotarpį šiek tiek sumažėjo, o metinis augimas buvo neigiamas ir siekė -3,6 %.

Tai rodo, kad bendrovė galėjo nuspręsti investuoti į savo darbo jėgą, didindama vidutinius atlyginimus, o galbūt mažindama savo bendrą darbuotojų skaičių. Dėl šios strategijos gali padidėti bendras pasitenkinimas darbu ir sumažėti pridėtinės išlaidos dėl pašalpų, įdarbinimo ir mokymo išlaidų.

Nors mažesnė darbo jėga gali reikšti išlaidų mažinimo priemones, tai nebūtinai reiškia, kad operacija yra nesėkminga. Vietoj to, ši strategija galėtų užtikrinti, kad esama darbo jėga būtų pakankamai produktyvi ir idealiai veiktų maksimaliu pajėgumu. Tai padidins produktyvumą, sumažins darbuotojų ir vadovų santykį ir galiausiai paskatins įmonės augimą ir pelningumą.

Iki 2023 m. įmonė parengė aiškią strategiją, pagal kurią darbuotojams siūloma didesnė kompensacija, kuri yra labai svarbi darbuotojų pasitenkinimui ir išlaikymui. Tokios investicijos reiškia ilgalaikį bendrovės įsipareigojimą savo darbuotojams, parodant tvirtą pasitikėjimą savo veikla.

Apibendrinant galima teigti, kad iš pateiktų duomenų matyti, jog įmonė per pastaruosius trejus metus daugiausia dėmesio skyrė darbo užmokesčio augimui. Dėl šios strategijos gerokai padidėjo vidutinis darbo užmokestis, kuris gali būti labai svarbus darbuotojų pasitenkinimui, dėl kurio ilgalaikis darbo užmokestis išlieka. Tačiau per tą patį laikotarpį šiek tiek sumažėjo bendrovės darbuotojų skaičius. Šis sumažinimas gali reikšti dėmesio poslinkį, pirmenybę produktyvumui, o ne kiekybei, o tai ilgainiui gali lemti efektyvumo ir sąnaudų optimizavimą.