Ainos studija, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Ainos studija DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Analizuodami pateiktus bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijų trejų metų laikotarpio duomenis, galime nustatyti pagrindinius darbuotojų ir atlyginimų pokyčius. 2021 m. gruodžio 31 d. įmonėje dirbo 6 darbuotojai, t. y. per metus padidėjo 0,0 %. Vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 1 172 eurai, t. y. 26,4 proc. daugiau nei praėjusiais metais.

2022 m. pabaigoje įmonė išaugo 33,3 proc., joje iš viso dirbo 8 darbuotojai. Nepaisant to, kad padidėjo darbuotojų skaičius, vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo - 1,6 proc. iki 1 154 eurų.

2023 m. bendrovės rezultatai buvo nevienareikšmiai. Darbuotojų skaičius sumažėjo - 6 darbuotojai, t. y. 25,0 proc. mažiau nei prieš metus. Tačiau vidutinis darbo užmokestis įspūdingai šoktelėjo 71,0 proc. iki 1 973 eurų vienam darbuotojui. Tai rodo, kad gerokai padidėjo vertė vienam darbuotojui, nepaisant to, kad sumažėjo bendras darbuotojų skaičius.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad nors bendrovės bendras darbuotojų skaičius per šį trejų metų laikotarpį svyravo, vidutinis kiekvieno darbuotojo darbo užmokestis apskritai buvo teigiamas ir per šį laikotarpį išaugo daugiau nei 67 %. Darbo jėgos mažinimo ir esminio darbo užmokesčio padidėjimo derinys kelia abejonių dėl bendrovės priimtų strateginių sprendimų, kuriais greičiausiai siekiama pagerinti bendrą darbo jėgos kokybę ir vertę. Taigi, tai rodo galimą pokytį bendrovės nuomos ir kompensavimo strategijas.