ADRIJUS, UAB darbuotojai ir atlyginimai

ADRIJUS DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Šioje apžvalgoje, remdamiesi pateiktais 2021, 2022 ir 2023 m. duomenimis, aptarsime Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas.

2021 m. Bendrovė turėjo 15 darbuotojų. Deja, bendrovės darbo jėga mažėjo, o darbuotojų skaičius per metus išaugo -44,4 %. Šių metų vidutinis atlyginimas buvo 1113 EUR, t. y. vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo -9,5 %. Tai rodo, kad sumažinus bendrovės darbuotojų skaičių buvo sutaupyta sąnaudų, tačiau tai taip pat reiškė mažesnes investicijas į darbuotojus.

2022 m. Bendrovės darbo jėga klestėjo ir išaugo 20,0 %. Šis augimas padidino darbuotojų skaičių iki 18. Tuo pačiu metu, vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo - 52,1% iki 1693 EUR. Šis staigus vidutinio darbo užmokesčio šuolis gali būti dėl tokių veiksnių kaip agresyvi įdarbinimo strategija, skirta prisitaikyti prie augimo arba padidėjusio konkurencinio spaudimo talentams.

Kitais metais, 2023 m., bendrovės darbuotojų skaičius vėl sumažėjo iki 14 darbuotojų, o tai reiškia neigiamą metinį augimą -22,2 %. Šis sumažėjimas gali atspindėti papildomas reorganizavimo pastangas ar kitas darbo jėgos valdymo strategijas. Nepaisant to, vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo - 58,7 proc. iki 2688 eurų. Šis ekspansyvus vidutinio darbo užmokesčio augimas gali reikšti, kad Bendrovė ir toliau investuoja į aukštesnės kokybės darbo jėgos pritraukimą ir išlaikymą.

Apibendrinant galima teigti, kad Bendrovės darbo jėga ir darbo užmokestis svyravo. 2021 m. bendrovė patyrė ir darbuotojų mažėjimą, ir vidutinį darbo užmokestį. 2022 m. kartu su reikšmingu darbo jėgos augimu gerokai padidėjo vidutinis darbo užmokestis. Artėjant 2023 m., darbo jėgos dydis dar kartą sumažėjo, nors vidutinis darbo užmokestis gerokai šoktelėjo. Pokyčiai iliustruoja sudėtingumą ir nepastovumą išlaikyti pelningą pusiausvyrą tarp darbo jėgos pasiūlos ir paklausos bei sąnaudų kontrolės įmonėje. Remiantis šia informacija, galima parengti išsamesnę politiką ir prognozes, kad visų rūšių įstaigos, remdamosi statistika, galėtų priimti pagrįstus sprendimus.