Dorvinda, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Dorvinda DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Išanalizuokime Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų tendencijas per trejų metų laikotarpį, remdamiesi pateiktais duomenimis. Ši bendrovė, kaip ir daugelis kitų, patiria darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio svyravimus per šiuos trejus metus.

Pirma, panagrinėkime darbuotojų skaičių. 2021 m. Bendrovė turėjo 34 darbuotojus. Po metų, 2022 m., šis skaičius išaugo iki 38, t. y. 3,0 proc. per metus. Tačiau kitais, 2023 m., augimas sulėtėjo ir darbuotojų skaičius padidėjo tik nežymiai - 2,6 proc., o tai iš viso sudarė 39 proc. Apskritai per šiuos trejus metus Bendrovė sugebėjo nuolat plėsti savo darbo jėgą.

Dabar panagrinėkime vidutinio darbo užmokesčio tendencijas. 2021 m. vidutinis Bendrovės darbuotojų darbo užmokestis buvo 1827 EUR. Iki 2022 m. vidutinis darbo užmokestis išaugo iki 1794 EUR, t. y. 59,7 proc. daugiau nei pernai. Tačiau iki 2023 m. vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 1753 eurų, t. y. 1,8 proc. mažiau nei praėjusiais metais.

Kalbant apie Bendrovės darbo jėgos raidą, pastebėjome, kad padidėjo darbuotojų skaičius. Ši plėtra gali būti vertinama kaip teigiama, ypač atsižvelgiant į darbo užmokesčio didėjimo tendenciją 2022 m. Tačiau susirūpinimą kelia tai, kad 2023 m., nors darbuotojų skaičius augo lėčiau, vidutinis darbo užmokestis sumažėjo, o ne prognozuojamas nuolatinis darbo užmokesčio didėjimas. Tai gali būti laikinas svyravimas arba nerimą keliantis nuosmukis.

Apibendrinant galima teigti, kad per trejus metus Bendrovės darbo jėga palaipsniui augo, o tai rodo sveiką augimą. Kartu su šia plėtra gerokai išaugo vidutinis darbo užmokestis, o tai rodo Bendrovės pastangas pritraukti ir išlaikyti kvalifikuotus darbuotojus per konkurencingus darbo užmokesčio paketus. Tačiau vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 2023 m., todėl reikia atlikti tolesnę analizę, kad būtų galima nustatyti priežastis ir galimas pasekmes organizacijai ir jos darbuotojams.