Dameta, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Dameta DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 60 darbuotojų, o vidutinis darbo užmokestis siekė 1 206 EUR. Tai reiškia, kad darbuotojų skaičius sumažėjo -7,7 %, palyginti su praėjusiais metais. Palyginti su praėjusiais metais, vidutinis darbo užmokestis padidėjo 5,1 proc. 2022 m. Bendrovė turėjo 51 darbuotoją, t. y. -15,0 % mažiau nei praėjusiais metais. Tačiau vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo - 89,9 proc. iki 2 291 EUR. 2023 m. Bendrovės darbo jėga sumažėjo iki 45 darbuotojų, t. y. -11,8 proc., palyginti su praėjusiais metais. Įdomu tai, kad vidutinis darbo užmokestis ir toliau didėjo - 38,6 proc. iki 3 176 eurų.

Kaip matome iš šių duomenų, darbuotojų skaičius metams bėgant nuosekliai mažėja, o tai rodo, kad veikla yra restruktūrizuojama arba racionalizuojama. Tai galbūt atspindi dėmesį į automatizavimo ar offshoring kai verslo aspektus. Vidutinis darbo užmokestis, kita vertus, parodė didelį metinį augimą. Ši tendencija rodo, kad įmonės strategija pasikeitė, galbūt pirmenybę aukštos kvalifikacijos darbo jėgos. Šis pokytis gali reikšti, kad Bendrovė ketina investuoti į labiau specializuotus darbuotojus, net jei tai reikštų turėti mažiau darbuotojų apskritai. Kita interpretacija gali būti stora darbo rinka sukelia didesnes algas pritraukti talentingus darbuotojus.

Apibendrinant galima teigti, kad per pastaruosius kelerius metus Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo, o vidutinis darbo užmokestis gerokai padidėjo. Tai galėtų pasiūlyti strateginį žingsnį link labiau specializuotos darbo jėgos, kaip dalį savo verslo strategijos. Tačiau papildomi duomenys ir analizė suteiktų daugiau aiškumo.