D&D import, UAB darbuotojai ir atlyginimai

D&D import DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė iš viso turėjo 4 darbuotojus ir vidutinį 1 585 EUR darbo užmokestį, o tai reiškia, kad vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 52 %. Iki 2022 m. pabaigos darbuotojų skaičius išaugo iki 5, o tai reiškia 25 % metinį augimą. Tačiau vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo 2,5 proc. iki 1 546 eurų. Kitais metais, 2023 m., darbuotojų skaičius sumažėjo 20 proc. iki 4, o vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 23,3 proc. iki 1 186 eurų.

Darbuotojų skaičiaus augimas 2022 m. gali reikšti, kad Bendrovė plėtė arba diversifikavo savo veiklą, todėl reikėjo papildomų darbuotojų. Priešingai, darbuotojų skaičiaus sumažėjimas 2023 m. gali reikšti galimą sumažinimą ar restruktūrizavimą organizacijoje. Darbuotojų skaičiaus svyravimai gali turėti įtakos darbuotojų moralei ir veiklos rezultatams, todėl kyla abejonių dėl bendrovės tikslų ir strategijos.

Mažėjantis vidutinis darbo užmokestis 2022 m. yra susirūpinęs, atsižvelgiant į tai, kad bendras pramonės standartas linkęs patvirtinti padidėjusius atlyginimus per metus, todėl metinis sumažėjimas yra atsvara standartinei pramonės praktikai. Be to, reikšmingas darbo užmokesčio sumažėjimas 23,3 proc. 2023 m. gali suintriguoti potencialių darbo ieškančių asmenų susirūpinimą darbo vietų kokybe arba pakenkti pastangoms pritraukti ir išlaikyti talentus.

Per pastaruosius trejus metus, nors darbuotojų skaičius svyravo, buvo reikšmingas pokytis vidutinis darbo užmokestis. Teigiamas augimas 2021 m. gali reikšti, kad Bendrovė galėjo įgyvendinti naują kompensavimo strategiją, priimtą tik vienerius metus. Tačiau po šio vidutinio darbo užmokesčio padidėjimo 2022 m. jis sumažėjo, o 2023 m. - dar labiau. Tai gali paskatinti Bendrovės strateginę atlyginimų optimizavimo politikos apžvalgą.

Nepaisant įvairių svyravimų, 2021 m. Bendrovės pradinis vidutinis darbo užmokestis buvo 1,585 EUR, taigi nuosekliai išliko didesnis, palyginti su kitų metų vidutiniu darbo užmokesčiu, o tai rodo, kad pradinis darbo užmokesčio padidėjimas gali būti laikinas. Tai, savo ruožtu, atkreipia dėmesį į galimus patikslinimus Bendrovės atlyginimų strategijose laikui bėgant. Tačiau tikslią šių svyravimų priežastį galima nustatyti tik tolesniais tyrimais ir tyrimais.