Areko, UAB (302516958) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Areko DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovėje dirbo 56 žmonės, o tai reiškia 14,3 proc. metinį augimą. Vidutinis šio laikotarpio atlyginimas buvo 1427 eurai, t. y. 11,6 proc. daugiau nei prieš metus.

Kitais metais, 2022 m. gruodžio 31 d., Bendrovės darbuotojų skaičius gerokai išaugo - 78 žmonės, o tai reiškia, kad per metus jis išaugo 39,3 %. Tačiau vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo ir sudarė 1343 eurus vienam darbuotojui, t. y. per metus sumažėjo 5,9 %.

Iš pateiktų duomenų matyti, kad iki 2023 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius sumažėjo iki 71, t. y. per metus sumažėjo 9,0 %. Nepaisant šio sumažėjimo, vidutinis darbo užmokestis per metus gerokai padidėjo - 18,0 proc. ir pasiekė 1586 eurus.

Bendrovės darbuotojų skaičius ir darbo užmokestis per pirmąją duomenų dalyje nurodyto laikotarpio dalį gerokai padidėjo, t. y. nuo 2021 m. pabaigos iki 2022 m. pabaigos. Tačiau 2023 m. įvyko reikšmingų pokyčių, įskaitant darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio sumažėjimą. Nors 2023 m. darbo užmokestis gerokai išaugo, tai turėtų būti suprantama atsižvelgiant į ankstesnį darbo užmokesčio sumažėjimą.

Svarbu pripažinti, kad šios tendencijos nebūtinai rodo tiesioginį ryšį tarp darbuotojų augimo ir darbo užmokesčio augimo. Įmonės politika, ekonominės sąlygos, ir įvairių kitų veiksnių gali turėti įtakos šias tendencijas per tam tikrą laiką. Todėl labai svarbu, kad Bendrovė stebėtų savo užimtumo ir darbo užmokesčio duomenis, taip pat stebėtų išorės rinkos veiksnius, kurie gali turėti įtakos šioms tendencijoms. Duomenys atskleidžia intriguojantį pasakojimą apie kintantį įmonės dydį ir darbo užmokesčio dinamiką per šiuos trejus metus ir pabrėžia nuolatinio darbuotojų skaičiaus ir darbo užmokesčio vertinimo bei valdymo svarbą.