ARIAND, UAB darbuotojai ir atlyginimai

ARIAND DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. Bendrovė turėjo 12 darbuotojų, t. y. 25 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbo užmokestis buvo 1119 eurų, kuris per metus padidėjo 69,5 proc. Deja, neturime duomenų apie 2021 m. vieno darbuotojo darbo užmokesčio statistiką.

2022 m. Bendrovės metinis darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas. Darbuotojų buvo 15, t. y. 25 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Deja, vidutinis darbo užmokestis 2022 m. sumažėjo 10,6 proc. iki 1 000 EUR. Vidutinis vieno darbuotojo darbo užmokestis per šį laikotarpį buvo 666,67 EUR.

2023 m. Bendrovė toliau augo nuosaikiai. Metų pabaigoje buvo 16 darbuotojų, t. y. 6,7 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Nepaisant mažesnio darbuotojų skaičiaus, palyginti su 2022 m., vidutinis darbo užmokestis per metus išaugo 15,1 proc. ir pasiekė 1 151 eurą.

Iš šių duomenų galime daryti prielaidą, kad 2021 m. Bendrovė patyrė darbo jėgos nuosmukį, kai, palyginti su ankstesniais metais, turėjo 25 proc. sumažinti savo darbo jėgą, o vidutinis darbuotojų darbo užmokestis taip pat gerokai padidėjo. Tačiau 2022 m., nors darbuotojų skaičius padidėjo, vidutinis darbo užmokestis šiek tiek sumažėjo, nes vienam darbuotojui tenkantis darbo užmokestis pasiekė vidutinį lygį. Trečiaisiais metais Bendrovė toliau augo - šiek tiek padidėjo darbuotojų skaičius ir gerokai padidėjo vidutinis darbuotojų darbo užmokestis.

Kalbant apie darbuotojų darbo užmokesčio tendencijas, akivaizdu, kad per pirmuosius dvejus metus situacija buvo mįslinga, kai vidutinis darbo užmokestis padidėjo daug daugiau nei darbuotojų darbo užmokestis. Tačiau 2023 m. vidutinis darbo užmokestis didėjo tempu, kuris buvo artimesnis darbuotojų darbo užmokesčiui, o tai rodo labiau subalansuotą požiūrį į darbo jėgos kompensavimą. Tai gali rodyti sveikesnę darbo užmokesčio struktūrą ir bendrą įmonės augimą. Tačiau būtų naudinga išnagrinėti šią tendenciją per ilgesnį laikotarpį, kad būtų padarytos aiškios išvados dėl darbo užmokesčio augimo ir darbuotojų skaičiaus.