Secure Lithuania, UAB (302807383) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Secure Lithuania DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Bendrovė, į kurią žiūrime, per pastaruosius kelerius metus patyrė reikšmingų darbuotojų skaičiaus ir atlyginimų pokyčių. 2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovėje dirbo 68 darbuotojai, kurie, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 9,7 proc. Iki 2022 m. pabaigos darbuotojų skaičius dar labiau išaugo ir pasiekė 80. Tai reiškia, kad per metus (per metus) padidėjo 17,6 %. Tačiau vėlesniais metais, 2023 m., užimtumo augimas sulėtėjo, kai įmonė turėjo 100 darbuotojų, o tai vis dar yra 25 proc. metinis augimas.

Pasikeitė ne tik darbuotojų skaičius, bet ir vidutinis atlyginimas. 2021 m. gruodžio mėn. vidutinis darbo užmokestis buvo 1 230 EUR. Tai 28,3 % daugiau nei praėjusiais metais. 2022 m. vidutinis darbo užmokestis sumažėjo iki 1 090 EUR. Tai reiškia, kad vidutinis metinis darbo užmokestis sumažėjo 11,4 %. Tačiau šis žemas taškas buvo laikinas, nes vidutinis darbo užmokestis iki 2023 m. pabaigos vėl padidėjo iki 1 230 EUR, t. y. per metus padidėjo 12,8 %.

Mūsų analizėje bendrovė laikosi labai svyruojančios tendencijos: pirmaisiais duomenų segmento metais pastebimai padidėjo užimtumas, kitais metais šiek tiek mažiau padidėjo, o trečiaisiais metais vėl sparčiai išaugo iki šiek tiek aukštesnio lygio, išlaikant didesnį nei 20 % užimtumo augimą. Tačiau vidutiniai darbo užmokesčio modeliai parodė, kad 2021 m. iš pradžių gerokai padidėjo, o 2022 m. sumažėjo, tačiau iki 2023 m. pabaigos pasiekė rekordinį lygį. Pokyčiai rodo, kad įmonė auga, o vidutinis darbo užmokestis didėja, nors per stebimą laikotarpį šiek tiek svyravo. Tai gali būti susiję su įvairiais organizaciniais pokyčiais, įskaitant restruktūrizavimą ar plėtrą į naujas rinkas, dėl kurių laikinai sumažės atlyginimai, o po to augimas skatino augimą dėl didelės įgūdžių paklausos pramonėje. Tačiau taip pat reikia paaiškinti, kad bet kokia konkreti priežastis, įskaitant tuos, reikia duomenų ar įmonės pareiškimą. Todėl galima teigti, kad įmonė plečia ir atnaujina savo atlyginimų struktūrą pagal augimo strategiją. Šias tendencijas reikėtų toliau stebėti ir analizuoti, kad būtų galima padaryti tikslesnes ir išsamesnes išvadas.