Projektis, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Projektis DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 6 darbuotojus, t. y. 14,3 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis šių darbuotojų darbo užmokestis tuo metu buvo 1122 EUR, o per metus išaugo 1,6 %. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. Bendrovė išaugo iki 7 darbuotojų, t. y. 16,7 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis tuo metu buvo 1087 EUR, t. y. 3,1 proc. mažesnis nei praėjusiais metais.

Tačiau iki 2023 m. gruodžio 31 d. Bendrovės darbo jėga sumažėjo - tik 5 darbuotojai, t. y. 28,6 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Nepaisant to, kad 2022 m. padidėjo darbuotojų skaičius, Bendrovės vidutinis darbo užmokestis ir toliau augo. Vidutinis darbo užmokestis šiuo metu buvo 1446 eurai, t. y. 33,0 proc. didesnis nei pernai.

Apskritai, Bendrovės darbuotojų skaičiaus mažėjimo tendencija dvejus metus iš eilės skiriasi nuo vidutinio darbo užmokesčio augimo tendencijos. Pradinis vidutinio darbo užmokesčio padidėjimas, po kurio 2023 m. jis dar labiau padidės, rodo, kad, nepaisant sumažėjusio darbuotojų skaičiaus, daugiausia dėmesio skiriama darbuotojų darbo užmokesčio didinimui. Tačiau svarbu atsižvelgti į tai, kad artimiausi ir ilgalaikiai veiksniai, tokie kaip verslo aplinka, rinkos poreikiai ir darbuotojų mokymas, galėjo turėti įtakos šioms tendencijoms ir greičiausiai ir toliau tai darys ateityje.