E47, UAB darbuotojai ir atlyginimai

E47 DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Pastaraisiais metais Bendrovės darbo jėga ir vidutinis darbo užmokestis labai pasikeitė. Remiantis pateiktais duomenimis, 2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 8 darbuotojus, o šis skaičius, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 33,3 proc. Iki 2022 m. gruodžio 31 d. bendras darbuotojų skaičius sumažėjo iki 7, t. y. 12,5 proc. mažiau nei prieš metus. 2023 m. darbuotojų skaičius dar labiau sumažėjo - iki 6, o palyginti su praėjusių metų duomenimis, toliau mažėjo 14,3 %.

Kalbant apie vidutinį darbo užmokestį, 2021 m. Bendrovės darbuotojams buvo mokamas vidutinis 945 EUR darbo užmokestis, t. y. 11,0 % didesnis nei praėjusiais metais. Iki 2022 m. pabaigos vidutinis darbo užmokestis gerokai išaugo - iki 1312 EUR, t. y. 38,8 proc. nuo 2021 m. Tačiau 2023 m. tendencija pasikeitė - vidutinis darbo užmokestis per metus sumažėjo 24,8 proc. iki 987 EUR.

Darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio svyravimai šioje bendrovėje gali reikšti tam tikrus strateginius pokyčius organizacijoje. Darbuotojų skaičiaus sumažėjimas gali būti tariamai dėl mažinimo ar reorganizavimo, galbūt siekiant padidinti efektyvumą ir produktyvumą, nes mažiau darbuotojų didesnis vidutinis darbo užmokestis išlieka. Didelis vidutinis darbo užmokesčio padidėjimas 2022 m. gali reikšti, kad Bendrovė suteikė savo darbuotojams didesnį darbo užmokestį arba už jį atlygino, galbūt dėl sėkmingos veiklos, arba išlaikyti pagrindinius darbuotojus konkurencingoje įdarbinimo rinkoje.

Tačiau kitų metų vidutinių darbo užmokesčių svyravimai rodo, kad darbuotojų finansinė padėtis pablogėjo, o tai rodo, kad Bendrovė galėjo susidurti su neigiamu ekonominiu spaudimu arba pasiekti išlaidų mažinimo priemonių.

Ateities stebėjimai ir nuolatinis Bendrovės darbo jėgos ir vidutinio darbo užmokesčio duomenų stebėjimas suteiks naudingų įžvalgų apie bendrą Bendrovės veiklos būklę ir strateginę pažangą, taip pat apie pramonės šakas, kuriose ji veikia.