ERMV LT, UAB darbuotojai ir atlyginimai

ERMV LT DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Pateiktuose duomenyse pateikiamos trijų skirtingų datų - 2021-12-31, 2022-12-31 ir 2023-12-31 - bendrovės darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio tendencijos.

2021 m. pabaigoje įmonėje iš viso buvo 22 darbuotojai. Per metus jų darbuotojų skaičius išaugo 57,1 proc. Šis teigiamas pokytis šiuo laikotarpiu gali būti laikomas svarbiu bendrovės veiklos etapu. Nepaisant personalo padidėjimo, 2021 m. bendrovės vidutinis darbo užmokestis buvo 1005 EUR, t. y. 21,3 proc. daugiau nei prieš metus.

Perspektyvoje iki 2022 m. pabaigos pastebima mažėjimo tendencija. Bendrovės darbuotojų skaičius sumažėjo iki 18, t. y. -18,2 proc. per metus. Atsižvelgiant į darbuotojų skaičiaus sumažėjimą ir vis dar didėjantį vidutinį darbo užmokestį, šis sumažėjimas gali būti pagrįstas strateginis sprendimas mažinti išlaidas, daugiausia dėmesio skiriant pajamų augimui, o ne plėtrai sparčiai. Dėl šio sprendimo 2022 m. vidutinis atlyginimas siekė 1187 EUR, t. y. 18,1 proc. daugiau nei prieš metus.

Ateityje, iki 2023 m. pabaigos, bendrovė ir toliau tęs šią mažėjimo tendenciją, šiek tiek sumažindama darbuotojų skaičių iki 17. Nepaisant to, bendrovės darbuotojų skaičius per metus išaugo tik 5,6 %. Tai rodo, kad darbuotojų mažinimo strategija gali būti tvarus ir tęstinis požiūris į įmonę. Be to, vidutinis darbo užmokestis 2023 m. šoktelėjo iki 1424 EUR ir per metus išaugo 19,9 %.

Apskritai ši bendrinė bendrovė pastebėjo didelį metinį darbuotojų atlyginimų augimą, dėl kurio padidėjo vidutinis darbo užmokestis visose šalyse. Tačiau, kartu mažėjant darbuotojų skaičiui, gali būti strateginis žingsnis, orientuotas į išlaidų kontrolę ir bendrų veiklos rezultatų optimizavimą. Ateityje bendrovė turi stebėti galimą poveikį našumui dėl darbuotojų skaičiaus mažinimo, tačiau turėtų ir toliau vadovautis pasirinkta sąnaudų kontrolės strategija, nes ji susijusi su darbuotojų skaičiumi. Reguliarus šios strategijos įvertinimas pagal veiklos rodiklius bus labai svarbus siekiant užtikrinti jos veiksmingumą ir sėkmę.