Akita LT, UAB (304156448) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Akita LT DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. pabaigoje Bendrovė turėjo 3 darbuotojus, kurių vidutinis darbo užmokestis buvo 903 EUR, o darbuotojų skaičius per metus sumažėjo -40,0 %. Palyginimui, vidutinis darbo užmokestis per šį laikotarpį metinis augimo tempas buvo 35,3%.

Iki 2022 m. pabaigos Bendrovės darbuotojų skaičius ir atlyginimai gerokai padidėjo. Bendras darbuotojų skaičius išaugo 66,7 proc. ir pasiekė 5 darbuotojus. Vidutinis darbo užmokestis tuo metu buvo 850 eurų, nors per metus sumažėjo -5,8 proc. Nepaisant šio nedidelio sumažėjimo, metinis atlyginimų augimo tempas buvo didesnis nei praėjusiais metais ir siekė 35,3 %.

Artėjant 2023 metams, Bendrovės darbuotojų ir atlyginimų augimas toliau augo. Darbuotojų skaičius išaugo dar 60,0 % ir iš viso pasiekė 8 darbuotojus. Vidutinis darbo užmokestis 2023 m. pabaigoje buvo 1 125 EUR, o metinis augimas - 32,3 %. Apibendrinant galima teigti, kad nors absoliutūs vidutinio darbo užmokesčio skaičiai kasmet šiek tiek svyravo, santykiniai augimo tempai per visą laikotarpį buvo teigiami ir rodė sveiką augimą. Kalbant apie darbuotojų skaičių, per šį laikotarpį Bendrovė ir toliau kasmet augo, o 2022 ir 2023 m. ji ypač smarkiai šoktelėjo.

Nors vidutinis darbo užmokestis per šiuos metus šiek tiek svyravo, santykinis metinis augimo tempas nuolat didėjo. Tai rodo, kad per kiekvienus iš minėtų metų atlyginimai padidėjo. Taip pat svarbu tai, kad įmonė patyrė teigiamą ir didelį darbuotojų skaičiaus augimą, liudijantį apie besiplečiančią darbo aplinką. 2021-2022 m. ir 2022-2023 m. laikotarpiu metinis darbuotojų augimo tempas buvo ypač aukštas - atitinkamai 66,7 % ir 60,0 %. Tai rodo, kad per šį trejų metų laikotarpį bendrovės darbuotojų skaičius labai išaugo.

Samdymo procesai, strateginiai sprendimai ir įvairūs veiksniai, tiek išoriniai, tiek vidiniai, galėtų prisidėti prie pateiktų duomenų tikslumo ir tendencijų, tokių kaip įvairūs metinis užimtumas ir darbo užmokesčio pokyčiai. Tačiau, pateikta informacija tik leidžia mums analizuoti tendencijas užimtumo ir atlyginimų per tam tikrą laikotarpį. Reikėtų atlikti tolesnę analizę, kad būtų galima išsamiau pakomentuoti šią dinamiką.