2 skoniai, MB darbuotojai ir atlyginimai

2 skoniai DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per trejus metus Bendrovė patyrė darbuotojų ir atlyginimų tendencijų svyravimų. 2021 m. pabaigoje (gruodžio 31 d.) įmonėje dirbo 4 darbuotojai, t. y. 33,3 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbuotojų darbo užmokestis per šį laikotarpį buvo 810 eurų, o metinis augimas siekė 10,5 proc.

Kitais metais tiek darbuotojų, tiek darbo užmokesčio tendencijos didėjo. Iki 2022 m. pabaigos (gruodžio 31 d.) darbuotojų skaičius padidėjo 50,0 proc. iki 6. Vidutinis darbo užmokestis taip pat gerokai padidėjo ir siekė 1036 eurus, t. y. 27,9 proc. metinį augimą.

2023 m. įmonė toliau plėtėsi, iki metų pabaigos joje dirbo 7 darbuotojai (gruodžio 31 d.). Tai buvo 16,7 proc. metinis darbuotojų skaičiaus augimas. Nors vidutinis darbo užmokesčio augimas, palyginti su ankstesniais metais, buvo mažesnis, jis vis tiek padidėjo 13,8 % ir sudarė 1179 EUR vienam darbuotojui.

Iš šių duomenų galima daryti išvadą, kad 2021 m. bendrovės darbo jėga sumažėjo, o kitais metais pastebimai atsigavo ir augo. Kartu su personalo augimu, atlyginimai taip pat nuosekliai didėjo per metus. Kadangi įmonė išsiplėtė ir pastebėjo tam tikrą darbo užmokesčio padidėjimą, galima daryti išvadą, kad vykdomoji valdžia naudojo strategiją, pagal kurią buvo siekiama didesnės kompensacijos, proporcingos didėjančiam darbuotojų skaičiui.