Batų namai LT, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Batų namai LT DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Per pastaruosius kelerius metus darbuotojų skaičius ir vidutiniai atlyginimai bendrovėje pastebimai svyravo. Pateiktuose duomenyse apibūdinamos šios tendencijos.

2021 m. pabaigoje Bendrovėje dirbo 22 žmonės, t. y. per metus sumažėjo 4,3 proc. Kalbant apie darbo užmokestį, vidutinis darbo užmokestis vienam darbuotojui buvo 819 eurų, o jo metinis augimas siekė 14,6 proc.

2022 m. pabaigoje darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 4,5 proc. ir pasiekė 23 komandos narius. Tuo pat metu vidutinis darbo užmokestis, palyginti su praėjusiais metais, padidėjo 5,2 proc. ir sudarė 862 eurus.

Tačiau 2023 m. įvyko reikšmingas posūkis Bendrovės darbo rinkoje. Iki 2023 m. gruodžio mėn. pabaigos darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo net 26,1 proc. ir pasiekė 17 proc. Nepaisant sumažėjusios darbo jėgos, vidutinis darbo užmokestis smarkiai išaugo 21,6 proc. ir pasiekė 1048 eurus.

Besikeičianti Bendrovės darbuotojų skaičiaus ir darbo užmokesčio dinamika gali reikšti strateginius pokyčius, susijusius su jų žmogiškųjų išteklių valdymu. Darbo užmokesčio didėjimas ir staigus darbuotojų skaičiaus mažėjimas rodo, kad bendrovės vadovybė priima sprendimus, kad darbuotojų atlyginimui būtų teikiama pirmenybė, nors ir koreguojama darbo jėga. Geriau suprasti įtakos veiksnius galima pasiekti analizuojant papildomus duomenis.