Technokas, UAB darbuotojai ir atlyginimai

Technokas DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė iš viso turėjo 10 darbuotojų, t. y. 66,7 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Vidutinis darbo užmokestis 2021 m. vienam darbuotojui sudarė 868 eurus, ir šis rodiklis, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 14,1 proc.

Po metų, 2022 m. gruodžio 31 d., Bendrovės darbo jėga sumažėjo iki 8 darbuotojų, t. y. -20 proc., palyginti su praėjusiais metais. Vidutinis darbo užmokestis 2022 m. sumažėjo iki 751 euro vienam darbuotojui ir, palyginti su praėjusių metų vidutiniu darbo užmokesčiu, sumažėjo -13,5 proc.

Tačiau iki 2023 m. gruodžio 31 d. bendrovės darbuotojų skaičius gerokai išaugo - iki 17 darbuotojų, t. y. 112,5 proc. daugiau nei 2022 m. Kartu su šiuo staigiu darbuotojų skaičiaus padidėjimu buvo apskaičiuota, kad vidutinis 2023 m. darbo užmokestis vienam darbuotojui yra 1237 eurai. Tai reiškia įspūdingą 64,7% padidėjimą, palyginti su praėjusių metų vidutiniu darbo užmokesčiu.

Šių trejų metų iš eilės duomenys rodo, kad Bendrovės darbuotojų skaičiaus ir vidutinio darbo užmokesčio tendencijos buvo skirtingos. 2021 kalendoriniais metais darbuotojų skaičiaus augimas atspindėjo tvirtą Bendrovės darbo jėgos augimą, o tai savo ruožtu teigiamai paveikė vidutinį darbo užmokesčio lygį. Per metus darbo užmokestis išaugo 14,1 %, o tai įrodo.

Nepaisant to, kitais metais Bendrovė patyrė tam tikrų neigiamų pokyčių. Vidutinis darbo užmokestis sumažėjo 13,5 %, o bendra darbo jėga sumažėjo, todėl bendras darbo užmokesčio sumažėjimas, kuris potencialiai gali kelti susirūpinimą.

Nepaisant to, artimiausiais 2023 m. parodė didelį atsparumą, nes Bendrovė vėl sėkmingai padidino savo darbo jėgą (112,5 proc. padidėjimas) ir darbo užmokesčio sąskaitą (64,7 proc. padidėjęs vidutinis darbo užmokestis).

Tačiau Bendrovei būtų labai svarbu reguliariai stebėti darbuotojų pasitenkinimą, veiklos rezultatus ir išorės rinkos konkurencingumą, siekiant užtikrinti, kad didėjantis darbuotojų skaičius nekeltų pavojaus našumui ar nesukurtų netvarių sąnaudų įsipareigojimų ir kad darbo užmokesčio patrauklumas išliktų konkurencingas užimtumo rinkoje. Šis kruopštaus valdymo ir nuolatinio augimo pratimas gali skatinti tolesnę sėkmę.