BUDULAI, UAB darbuotojai ir atlyginimai

BUDULAI DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
Pastaraisiais metais Bendrovė patyrė reikšmingų darbo jėgos ir atlyginimų pokyčių. 2021 m. įmonėje dirbo 29 darbuotojai, o jos metinis augimas siekė 16 proc. Vidutinis šių darbuotojų darbo užmokestis buvo 863 eurai, t. y. 4,7 proc. mažesnis nei prieš metus.

2022 m. pabaigoje įmonė turėjo 24 darbuotojus, t. y. 17,2 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Tačiau šiuo laikotarpiu labai padidėjo vidutinis darbo užmokestis - iki 1110 eurų, t. y. 28,6 proc. daugiau nei prieš metus.

Peršokus į 2023-iuosius, Bendrovė ir toliau patyrėpatirties pokyčių, tačiau jos darbo jėga ir toliau reikšmingai mažėjo, dabar sumažėjo iki 13 darbuotojų, o tai reiškia, kad darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 45,8 %. Tačiau vidutinis darbo užmokestis ir toliau didėjo ir siekė 1041 eurą, o tai reiškia, kad jo metinis augimas šiek tiek sumažėjo - 6,2 proc.

Apskritai per pastaruosius kelerius metus Bendrovės darbuotojų skaičius ir vidutinis darbo užmokestis svyravo. Tačiau atrodo, kad akivaizdžiausia tendencija yra darbuotojų skaičiaus mažėjimas, o vidutinis darbo užmokestis rodo skirtingas tendencijas: 2022 m. jis gerokai padidės, o 2023 m., palyginti su 2021 m., šiek tiek sumažės.

Atsižvelgiant į šiuos duomenis matyti, kad Bendrovės darbo jėgos sudėtis ir darbo užmokesčio skalė nuolat keičiasi. Šis akivaizdus darbuotojų skaičiaus sumažėjimas galėtų reikšti strateginį veiklos efektyvumo vertinimą arba verslo strategijos pakeitimą. Nors šie pokyčiai gali neigiamai paveikti užimtumo rodiklius, 2022 m. pastebėtas atlyginimų padidėjimas gali būti ženklas, kad bendrovė stengiasi išlaikyti ir galbūt pritraukti geriausius talentus.

Apibendrinant, naujausia informacija rodo, kad Bendrovė, nepaisant to, kad per pastaruosius kelerius metus sumažėjo jos darbuotojų skaičius, susidūrė su didėjančia vidutine darbuotojų atlyginimų struktūra. Tokia dinamiška situacija gali lemti pastebimus pokyčius Bendrovės veikloje ir darbuotojų skaičiaus didėjimą ar mažėjimą ateinančiais metais. Šios tendencijos ir toliau formuos įmonės kultūrą ir organizaciją, taip pat turės įtakos platesnei ekonominei aplinkai.