Indėlių ir investicijų draudimas, VšĮ (110069451) įmonės darbuotojai ir atlyginimai

Indėlių ir investicijų draudimas DARBUOTOJŲ SKAIČIUS, ATLYGINIMAI

Darbo užmokesčio (DU) informacija
Darbuotojų skaičius metų gale
Darbuotojų skaičius (pask. 12 mėn)
Vidutinis darbo užmokestis (pagal metus)
Vidutinis atlyginimas (pask. 12 mėn)
Įmonės darbuotojų ir atlyginimų apžvalga
2021 m. gruodžio 31 d. Bendrovė turėjo 17 darbuotojų, t. y. 5,6 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Tuo metu vidutinis darbuotojų darbo užmokestis buvo 2 536 EUR, o tai šiek tiek sumažėjo (0,8 %). Kitais metais, 2022 m. gruodžio 31 d., įmonės darbuotojų skaičius išaugo 5,9 proc. ir pasiekė 18 darbuotojų. Vidutinis darbo užmokestis padidėjo 7,3 proc. iki 2 722 eurų. 2023 m. gruodžio 31 d. darbuotojų skaičius sumažėjo iki 15, t. y. 16,7 proc. Tačiau vidutinis darbuotojų darbo užmokestis išaugo iki 4 009 eurų, t. y. 47,3 proc.

2021-2022 m. bendrovėje pastebimai padidėjo ir darbuotojų skaičius, ir darbo užmokestis. Darbo jėgos dydis padidėjo 5,9 %, o vidutinis darbo užmokestis - 7,3 %. Nors 2023 m., palyginti su ankstesniais metais, darbuotojų skaičius sumažėjo, vidutinis darbo užmokestis labai išaugo - 47,3 %. Tai rodo, kad įmonės dėmesys pasikeitė, nes sumažėjo bendra darbo jėga, o vidutinis darbuotojų darbo užmokestis išliko ir net padidėjo. Tai gali reikšti strateginį sprendimą išlaikyti ir pritraukti aukštesnės kokybės talentus, nepaisant mažesnės darbo jėgos, kuri galėtų labiau prisidėti prie bendrovės tikslų siekimo.

Per ateinančius kelerius metus bendrovei būtų labai svarbu atidžiai stebėti darbuotojų pasitenkinimą ir produktyvumą, atsižvelgiant į dirbančius darbuotojus ir gerokai padidėjusius atlyginimus. Tai pateisintų vadovybės svarstymus dėl tolesnio darbuotojų padidinimo arba alternatyvių strategijų pusiausvyrai išlaikyti. Ne mažiau svarbus gali būti ir darbuotojų išlaikymas ar augimas. Labai svarbu spręsti šiuo laikotarpiu pastebėtus darbuotojų skaičiaus svyravimus. Tai gali lemti konkrečias programas ar iniciatyvas, kuriose daugiausia dėmesio skiriama darbo jėgos ir darbo užmokesčio klausimams, kad būtų galima valdyti būsimas rinkos tendencijas.

Apibendrinant galima daryti išvadą, kad nuo 2021 m. bendrovės darbo jėga augo ir mažėjo, o vidutinis darbo užmokestis per tą patį laikotarpį nuosekliai didėjo. Palyginti su 2021 ir 2022 m., 2023 m. sumažėjo darbuotojų skaičius, o vidutinis metinis darbo užmokestis smarkiai išaugo. Labai svarbu, kad per ateinančius kelerius metus bendrovė strategiškai ir aktyviai valdytų darbo jėgos ir atlyginimų iniciatyvas, išlaikydama rinkos tendencijas ir darbuotojų pasitenkinimą.